4 грудня на запрошення дирекції НВК "Уманська міська гімназія - школа естетичного виховання" з лекцією-екскурсією виступив директор ДІАЗ "Стара Умань" Владислав Давидюк.

   

В першу п'ятницю грудня, на запрошення дирекції НВК "Уманська міська гімназія - школа естетичного виховання" з лекцією-екскурсією "Спогади про Надію Суровцову. Історія уманських вулиць" для учнів 11 класів - учасників  історичного шкільного гуртка виступив директор ДІАЗ "Стара Умань" Владислав Давидюк.

 

 

В своїй розповіді Владислав Миронович звернув увагу учнів на необхідність долучитись до пошуку джерел давньої та сучасної історії  міста,  навів приклади  появи "історичних фактів", які не відповідають дійсності, але часто застосовуються у розповідях недостатньо освічених "істориків". Особливо яскраво це проявилось у фейкових розповідях про підземелля, які знаходиться під центральною частино міста. Нажаль, ця частина  історії Умані найбільше спотворена та викривлена недостовірними "фактами".



 
 

По закінченню лекції, бібліотеці школи було передано 10 екземплярів брошури "Н.В. Суровцова - спогади про навчання в Уманській гімназії" та книгу «Умань і Уманщина в київській газеті «Кіевлянинъ» (1900-1919 р.р.) випуск 2, авторства Владислава Давидюка.

 
 

Коментарі